Moje wspomnienia z pracy we wrocławskiej Klinice Dermatologicznej - Gąsior-Chrzan, Barbara (Dermatology Review/Przegląd Dermatologiczny, 2020)
Ponad 50 lat temu (w 1967 r.), będąc studentką piątego roku medycyny, marzyłam o specjalizowaniu się w dermatologii i jako wolontariuszka przychodziłam do Kliniki Dermatologicznej we Wrocławiu dwa razy w tygodniu na kilka godzin.