Czy COVID-19 zmieni R&D w branży farmaceutycznej? - Kowalczuk, Anna (Menedżer Zdrowia, 2020)
Epidemia wirusa SARS-CoV-2 wpłynie znacząco na rozwój branży farmaceutycznej i biotechnologii – terapii genowych, na identyfikację i opracowywanie nowych leków, produkcję sprzętu ochronnego, a także na upowszechnienie telemedycyny.