Rządy zarządu - Ogrodowicz, Michał (Menedżer Zdrowia, 2020)
Debata dotycząca funkcjonowania szpitali w Polsce trwa od wielu lat i nie spodziewam się jej końca. Stworzono jedynie sieć szpitali, która de facto nie zmieniła zasady samodzielnego działania każdej jednostki ani tego, że zarządzający realizują ambicje właścicielskie pod pozorem konkurencji.