Szpitalne długi - Magdziarz, Piotr; Magdziarz, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2020)
Zobowiązania szpitali publicznych w 2019 r. przekroczyły 14,3 mld zł. Powiedzieć, że sytuacja tych placówek jest coraz trudniejsza, to nie powiedzieć nic. Jakie są powody tego stanu? Czy tylko zewnętrzne – niezależne od zarządzających placówkami, czy może przyczynia się do tego również jakość zarządzania? Odpowiadamy, podsumowując wyniki wybranych audytów szpitali przeprowadzonych w 2019 r. przez Formedis.