Jak przeszliśmy przez pandemię? - Cholewińska, Grażyna (Menedżer Zdrowia, 2020)
Od marca zmagamy się z COVID-19. Odpowiadając na tytułowe pytanie, nie można stwierdzić, że jest to czas, w którym „przeszliśmy przez pandemię” – ona nadal trwa i to we wszystkich regionach Polski. Mimo to już możemy spojrzeć na problem przez pryzmat krajowego systemu opieki zdrowotnej. Przykład koronawirusa pokazał, że sektor chorób zakaźnych to nadal istotny obszar medycyny, który będzie wymagał celowanych rozwiązań systemowych w czasach po epidemii.