Dyktat wyjątkowych okoliczności - Wiśniewski, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2020)
Niewiele jest rzeczy tak fascynujących jak zmiany w kierownictwie resortu zdrowia. Zresztą to personalne podejście do polityki w ochronie zdrowia uznaję za jeden z powodów niemocy reformatorskiej wielu kolejnych środowisk, które obejmowały stery przy Miodowej. Zmiany w systemie to wypadkowa setek okoliczności wpływających na ostateczny kurs samolotu z papieru, jakim jest opieka zdrowotna.