Zwykły element rzeczywistości - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2020)
Niektórzy zastanawiają się, czy druga fala pandemii COVID-19 już nas ogarnia, czy też dopiero nadchodzi. Niezależnie od tego, jakiego dokładnie przebiegu pandemii można się spodziewać, jedno jest pewne – jeszcze długo będziemy mieli do czynienia z zakażeniami koronawirusem. W dodatku jest wysoce prawdopodobne, że „długo” to raczej lata niż miesiące. Dlatego myśląc o dalszym funkcjonowaniu systemu ochrony zdrowia w takich warunkach, coraz bardziej należy traktować zakażenia koronawirusem i zachorowania na COVID-19 jako zwykły element rzeczywistości, z którą mamy do czynienia.