Szpital podstawą systemu ochrony zdrowia w Polsce? - Atłachowicz, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2020)
Tytuł jest oczywistą prowokacją. Podstawą systemu ochrony zdrowia powinna być POZ. Chociaż zmiany wynikające z epidemii koronawirusa mogą spowodować, że funkcję tę rzeczywiście przejmą szpitale, którym zostaną powierzone kolejne obowiązki z zakresu POZ.