Musimy stworzyć mechanizmy komercjalizacji patentówRozmowa z Radosławem Sierpińskim - Stelmach, Monika (Menedżer Zdrowia, 2020)
Dlaczego nasz kraj nie jest istotnym graczem na rynku innowacji medycznych i w którym miejscu jest polska nauka? W jakim kierunku zmierzamy? O tym mówi dr n. med. Radosław Sierpiński, p.o. prezes Agencji Badań Medycznych.