Wyzwania e-zdrowia - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2020)
Podczas panelu na IV Kongresie Wizja Zdrowia – Diagnoza i Przyszłość Jakub Gołąb spytał ekspertów, jak w czasie pandemii zmieniły się przepisy dotyczące telemedycyny, czy rozwój technologii wyprzedza zmiany legislacyjne, jakie e-usługi zostaną wdrożone w najbliższym czasie i w jaki sposób świadczeniodawcy będą zachęcani do korzystania z nich. Zastanawiano się też, czy e-zdrowie pozwala na oszczędności, jakie są priorytety regulacyjne w zakresie telemedycyny i e-zdrowia oraz jak przekonać seniorów do korzystania z telemedycyny.