RPP o pacjentach bez COVID-19 - Chmielowiec, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2020)
Obserwując obecną sytuację w ochronie zdrowia, można zauważyć spiętrzanie się problemów, a sygnały docierające do rzecznika praw pacjenta wskazują na głęboki niepokój społeczeństwa.