Mieszanie się polityki i ochrony zdrowia nie jest dobreRozmowa z Piotrem Warczyńskim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2020)
– To, co w tej chwili jest nazywane siecią, nie spełnia żadnych jej kryteriów. To bardziej system referencyjny szpitali. Przypominam, że nawet twórcy pomysłu zastrzegali, by nie nazywać go siecią, tylko podstawowym systemem zabezpieczenia szpitalnego – mówi były wiceminister zdrowia Piotr Warczyński.