Jestem za centralizacją inspekcji sanitarnejRozmowa z Andrzejem Trybuszem - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2020)
– Pracowałem w tych trzech systemach – kiedy inspekcja była spionizowana, później, gdy był system zespolony, i od marca, od kiedy obowiązuje hybrydowy. Nie muszę się zastanawiać, czy mam rację – mam ją. Wiem, co było i jest dla niej dobre – mówi gen. Andrzej Trybusz, były dyrektor WSSE w Poznaniu.