POSTĘPOWANIE TERAPEUTYCZNE W LECZENIU DOLEGLIWOŚCI BÓLOWYCH DOLNEJ CZĘŚCI PLECÓW – CZĘŚĆ III – PRZYKŁADOWY PROGRAM TRENINGOWY - ZIMNOCH, Natalia Julia; PERMODA, Andrzej (Physiotherapy Review, 2020)
Trzecia część opracowania zawiera szczegółowy program rehabilitacji kontroli niekontrolowanego ruchu zgięcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa z zastosowaniem koncepcji Kinetic Control. Opisano konkretne zadania ruchowe, ilość serii i powtórzeń oraz orientacyjny czas i częstotliwość treningu. Niektóre ćwiczenia oraz zalecenia można zastosować w terapii osób cierpiących na dolegliwości bólowe głównie dolnej części pleców i nie tylko.