Rok 2021 będzie dobry, jeśli chodzi o refundację nowych lekówRozmowa z Maciejem Miłkowskim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2021)
– Rok 2021 będzie dobry, jeśli chodzi o refundację nowych leków – zapowiada wiceminister Maciej Miłkowski. Wylicza, które leki będą wpisane na listy refundacyjne. Mówi między innymi o preparatach stosowanych w leczeniu raka płuca, jajnika, nerki, prostaty, a także w przewlekłej białaczce limfocytowej i szpiczaku plazmocytowym oraz w niewydolności serca.