Rok 2021 musi być przełomowy w leczeniu niewydolności serca - Kazimierska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2021)
Niewydolność serca to jedno z najważniejszych wyzwań zdrowotnych w naszym kraju. Na świecie określana jest już mianem pandemii. Co jest priorytetem w dążeniu do poprawy rokowania pacjentów z niewydolnością serca w perspektywie krótkoterminowej i długoterminowej? Temu problemowi poświęcony był panel „Choroby cywilizacyjne – niewydolność serca jako pandemia XXI w.” podczas konferencji „Priorytety w Ochronie Zdrowia 2021”.