Co dalej z ochroną zdrowia? - Zdrojewski, Tomasz; Opolska, Zuzanna (Menedżer Zdrowia, 2021)
W jakim stopniu COVID-19 zmienił przyczyny umieralności Polaków? Jak będzie wyglądała opieka medyczna w najbliższych miesiącach, a może nawet latach z epidemią w tle? Czy odpowiedzią na problemy ochrony zdrowia jest „Zdrowie publiczne 3.0”? Odpowiedzi na te pytania szukali uczestnicy XIII Konferencji Naukowej Sekcji Prewencji i Epidemiologii Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego „Kardiologia Prewencyjna – Wytyczne, Wątpliwości, Gorące Tematy”. Jej najważniejszej sesji zatytułowanej „Profilaktyka chorób niezakaźnych w dobie COVID-19” przewodniczyli prof. Piotr Jankowski, prof. Andrzej Pająk oraz prof. Tomasz Zdrojewski.