Sektor prywatny w walce z pandemią - Misiurewicz-Gabi, Agata (Menedżer Zdrowia, 2021)
Po słowach premiera Mateusza Morawieckiego, że prywatny sektor ochrony zdrowia nie ratuje życia pacjentów z COVID-19, rozpętała się burza. Przedstawiciele najważniejszych prywatnych podmiotów medycznych w Polsce natychmiast wystosowali do premiera listy, w których pokrótce wymienili ich wkład w walkę z pandemią. Przy okazji żądali wyjaśnień i przeprosin. Do dziś nie otrzymali żadnej odpowiedzi.