Pobudka! Koniec z marazmem w ochronie zdrowia - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2021)
Pandemia COVID-19 zwiększyła istniejący chaos i dezorganizację systemu opieki zdrowotnej. Adam Niedzielski jest pierwszym ministrem od czasów Zbigniewa Religi, który podjął wyzwanie zmierzenia się z tą sytuacją. Zapowiedź pilnej reformy szpitali niezależnie od trwającej pandemii jest tego najlepszym przykładem. Wbrew licznym już głosom sprzeciwu czy przynajmniej obojętności istnieje społeczna potrzeba udzielenia maksymalnego wsparcia tej inicjatywie ministra.