Lekarzu, sfinansuj sobie reformę - Defratyka, Alicja (Menedżer Zdrowia, 2021)
Prawo i Sprawiedliwość, prezentując Polski Ład, stara się zachować trochę jak Robin Hood – zabrać bogatym, a dać biednym. Kłopotem jest to, że finalnie biedni też stracą na zapowiedzianych pomysłach związanych z systemem ochrony zdrowia. Poza tym, ogłaszając swój program, politycy nie mówią nic innego, jak „lekarzu, sfinansuj sobie reformę”.