Zamotani - Kuczyński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2021)
Rządzący tak zamotali sprawy podatkowe w Polskim Ładzie, że ludzie – w dużej części niespecjalnie kochający matematykę – nie wiedzą, jak to zmieni ich zarobki. Ci natomiast, którzy z pewnością stracą, nie są elektoratem rządzącego obozu. Stąd zapewne odwaga obecnych polityków.