Polski Ład to tylko deklaracje - Piechociński, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2021)
Polski Ład to tylko deklaracje, do tego bez konkretnych terminów i szczegółów działań, mające charakter propagandowo-polityczny. Mówienie o lepszej przyszłości, kiedy nie ma czasu na weryfikację dotychczasowych działań, jest zamazywaniem tragicznego obrazu polskiej opieki zdrowotnej ostatnich lat, dobitej pandemią COVID-19. Poza tym rządzący nie odpowiadają na ważne pytania.