Niesprawiedliwość podatkowa - Mariański, Adam (Menedżer Zdrowia, 2021)
Zapowiedziane zmiany nie mają nic wspólnego ze sprawiedliwością, chyba że tą w rozumieniu polityków, prowadzącą do jeszcze większej niesprawiedliwości podatkowej, potrzebnej do realizowania populistycznych haseł wyborczych, a nie tworzenia uczciwego systemu podatkowego.