Prometriq MBA – kompetencje menedżera szpitala - Kazimierska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2021)
Czy menedżerowie uzyskają możliwość większej samodzielności w podejmowaniu decyzji dzięki deregulacji? Czy ratowanie szpitali, w tym poprzez sanację, jest uzasadnione wobec poglądów na temat zbyt dużej ich liczby i konieczności ograniczenia roli szpitali w systemie? Jakie są kluczowe kompetencje menedżera szpitala wobec planów lub braku planów systemowych? Między innymi na te pytania starali się znaleźć odpowiedź uczestnicy sesji „Prometriq MBA – kompetencje menedżera szpitala”.