Jak ktoś funduszowi zabrać krowy, to jest zły uczynek. Dobry, to jak fundusz zabrać komuś krowy. Rozmowa z Rafałem Janiszewskim i Arturem Fałkiem - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2021)
Jedną z najważniejszych, a wciąż nierozwiązanych kwestii regulujących działalność szpitalnictwa jest ryczałt. Zaliczka z czasów koronawirusowego lockdownu jest do odpracowania. Przed szpitalami trudna jesień.