Sygnalista – kim jest i jak go chronić? - Rodak, Bartosz (Menedżer Zdrowia, 2021)
W grudniu 2021 r. mija termin wdrożenia do krajowego porządku prawnego tzw. dyrektywy o sygnalistach. Rząd zaczyna pracować nad przepisami, a większość przedsiębiorców nie zdaje sobie w ogóle sprawy z nowego obowiązku. Jeżeli nawet polskie przepisy nie zdążą wejść w życie, to od 16 grudnia 2021 r. będzie obowiązywać dyrektywa unijna.