Każdy ma swój pomysł na reformę – z podobnymi błędami - Warczyński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2021)
Po upadku PRL każdy rząd przedstawiał swoją wersję restrukturyzacji szpitalnictwa. Powodem zawsze były zwiększające się długi sektora. Przyszedł czas i na rząd PiS, choć trwało to dłużej niż w przypadku pozostałych. Jeśli jednak weźmiemy pod uwagę 2 lata pandemii, to rząd mieści się w normie. Wszystkie kolejne reformy były podobne do poprzednich i powielały te same błędy. Tak jest i w tym przypadku.