Jak powinien się nazywać projekt ustawy o reformie szpitalnictwa - Kraszewski, Jakub (Menedżer Zdrowia, 2022)
Unormowania zawarte w projekcie ustawy o modernizacji i poprawie efektywności szpitalnictwa powinny raczej nosić tytuł: „O restrukturyzacji podmiotów szpitalnych finansowanej ze środków Agencji Rozwoju Szpitali i szczególnym trybie ograniczenia uprawnień osób zarządzających podmiotami szpitalnymi”. Dlaczego? Wyjaśnię.