Brakujące elementy układanki - Madera, Dariusz (Menedżer Zdrowia, 2022)
Wpływ projektowanej ustawy o modernizacji szpitalnictwa na nasz system ochrony zdrowia może być znaczny. Trudno jednak wskazać, na ile w wyniku jej wejścia w życie poprawi się dostępność usług medycznych dla pacjentów, gdyż w projekcie skupiono się na procesach restrukturyzacyjnych szpitali, wsparciu w niezbędnych inwestycjach i ustabilizowaniu ich sytuacji ekonomicznej.