Profesor Sławomir Majewski (1956–2022) - Kowalewski, Cezary (Dermatology Review/Przegląd Dermatologiczny, 2022)
14 marca 2022 roku zmarł prof. dr hab. n. med. Sławomir Majewski, kierownik Kliniki Dermatologii i Wenerologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, wybitny naukowiec, doskonały lekarz dermatolog-wenerolog, nauczyciel akademicki, promotor wielu prac doktorskich, opiekun naukowy i kierownik specjalizacji kilkunastu dermatologów, autor licznych publikacji o międzynarodowym zasięgu.