Sprawozdanie z konferencji EVER’ 2011 - Pawłowski, Przemysław; Grzybowski, Andrzej (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2011)
W dniach 5.10–8.10.2011 r. w Hersonissos na Krecie odbył się kolejny kongres Europejskiego Towarzystwa Badań Widzenia i Okulistyki – EVER 2011. W zjeździe uczestniczyło blisko 700 delegatów z Europy i ze świata, w tym 11 członków z Polski. Program naukowy konferencji był bardzo szeroki. Sesjom naukowym towarzyszyło 14 kursów, w tym m.in. kurs na temat: „Zastosowania optycznej koherentnej tomografii w chorobach przedniego odcinka oka” organizowany przez prof. E. Wylęgałę.