Clinical Neuro-Ophthalmology. A Practical Guide. Ulrich Schiefer, Helmut Wilhelm, William Hart, Editors Springer-Verlag Berlin Heidelberg 2007 - Biziorek, Barbara; Zagórski, Zbigniew (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2009)
Podręcznik klinicznej neurookulistyki pod redakcją profesorów Shiefera, Wilhelma i Harta, z udziałem 23 współautorów, jest przeznaczony zarówno dla okulistów, jak i szkolących się rezydentów. Stanowi praktyczny i jasny przewodnik po skomplikowanych problemach neurookulistycznych. Liczne tabele, kolorowe ryciny i zdjęcia umożliwiają przegląd szerokiego spektrum klinicznych objawów neurookulistycznych, a algorytmy oceny chorego i strategii postępowania mogą znaleźć zastosowanie praktyczne i dydaktyczne. Cenną pomocą jest także suplement w postaci interaktywnego DVD zawierającego prezentacje wideo demonstrujące m.in. subtelne elementy odruchów źrenicznych i ruchów gałek ocznych.