Korygowanie wad refrakcji u pacjentów z chorobą zezową. Korygowanie wad refrakcji u pacjentów z chorobą zezową. - Tokarz-Sawińska, Ewa (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2012)
W pracy przedstawiono problemy związane z refrakcją, akomodacją i konwergencją oraz możliwości ich rozwiązania. Wskazano również, jak refrakcja, akomodacja i konwergencja wpływają na utrzymanie równoległego ustawienia oczu.