Sprawozdanie z II Konferencji Badań Podstawowych w Okulistyce i III Konferencji Onkologii Okulistycznej - Romanowska-Dixon, Bożena (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2012)
W dniach 18 i 19 listopada 2011 r. w Krakowie odbyły się: II Konferencja Badań Podstawowych w Okulistyce oraz III Konferencja Onkologii Okulistycznej, zorganizowane przez Klinikę Okulistyki i Onkologii Okulistycznej Katedry Okulistyki UJ CM i Małopolską Fundację Ratowania Wzroku. Obrady odbywały się w Centrum Dydaktyczno-Kongresowym WL Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medium w Krakowie przy ul. św. Łazarza 16.