Sprawozdanie z VIII Sympozjum Stowarzyszenia AMD, Warszawa 20.X.2012 r. - Kołodziej, Justyna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2012)
W Hotelu Marriott w Warszawie w dniu 20 października 2012 r. odbyło się VIII Sympozjum Stowarzyszenia Zwyrodnienia Plamki Związanego z Wiekiem (AMD) – Nowe wyzwania w diagnostyce i terapii chorób plamki. Wzięło w nim udział ponad 260 osób. Stowarzyszenie od początku swego istnienia realizuje program edukacji – zarówno lekarzy, jak i pacjentów – pod hasłem skutecznej walki ze zwyrodnieniem plamki związanym z wiekiem, nazywanym epidemią ślepoty XXI wieku.