Sprawozdanie z konferencji naukowej „Rola czynników naczyniowych w patogenezie neuropatii jaskrowej – aktualne poglądy” Warszawa, 17.11.2010 r. - Wierzbowska, Joanna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2010)
W dniu 17 listopada 2010 roku w Warszawie, w hotelu Le Méridien Bristol, odbyła się konferencja naukowa „Rola czynników naczyniowych w patogenezie neuropatii jaskrowej – aktualne poglądy”. Spotkanie naukowe zostało zorganizowane przez Klinikę Okulistyczną CSK MON Wojskowego Instytutu Medycznego (WIM) w Warszawie oraz firmę Alcon, w ramach programu Alcon Glaucoma Forum. Honorowym gościem i wykładowcą konferencji był profesor Alon Harris, dyrektor ds. badań klinicznych Eugene and Marilyn Glick Eye Institute, Glaucoma Research and Diagnostic Center, Indiana University School of Medicine w Indianapolis (USA), światowej sławy autorytet w dziedzinie metabolizmu i przepływu krwi w oku ludzkim. Prowadzący spotkanie profesor Andrzej Stankiewicz powitał zebranych i podziękował profesorowi Harrisowi za przyjęcie zaproszenia do Warszawy.