Chcemy, aby pieniądze były pożytkowane mądrze - rozmowa z Filipem Nowakiem - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2022)
– Kryzysy mają to do siebie, że wymuszają pożądane zmiany organizacyjne. Tak jest w tym przypadku. Kłopoty niektórych szpitali z realizacją ustawy o minimalnym wynagrodzeniu prowadzą do podjęcia działań naprawczych. Kolejne transze niemałych pieniędzy nie załatwią wszystkiego, a chcemy, by te fundusze były spożytkowane mądrze – mówi w „Menedżerze Zdrowia” prezes Narodowego Funduszu Zdrowia Filip Nowak.