Certyfikaty „Bezpieczny szpital to bezpieczny pacjent” 2022 - Sygut-Mirek, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2022)
52 szpitale i placówki ochrony zdrowia uhonorowano przyznawanymi po raz pierwszy certyfikatami „Bezpieczny szpital to bezpieczny pacjent”, które są świadectwem przestrzegania standardów bezpieczeństwa oraz popularyzacji praktyk zapewniających możliwie najbezpieczniejsze środowisko pracy dla personelu medycznego. Uroczysta gala wręczenia certyfikatów odbyła się 12 października 2022 r. podczas VI Kongresu Wizja Zdrowia – Diagnoza i Przyszłość – Foresight Medyczny oraz XVI Hospital & Healthcare Management organizowanych przez wydawnictwo Termedia.