Sukcesem e-zdrowia w Polsce jest stworzenie spójnej struktury - Sygut-Mirek, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2022)
W ostatnich trzech, czterech latach Polska stała się liderem rozwoju cyfryzacji w ochronie zdrowia. Wykonano sporo pracy – powstały e-recepta, e-skierowanie, e-zwolnienie oraz Internetowe Konto Pacjenta. Teraz czas m.in. na ustawę o jakości i system wspomagania decyzji lekarza – podkreślali eksperci w trakcie sesji „Kamienie milowe e-zdrowia w Polsce” podczas Forum Ekonomicznego w Karpaczu.