Wstęp - Szaflik, Jerzy (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
Mija kolejny rok pełen aktywnej pracy i nowych wyzwań, chciałbym zatem w imieniu Prezydium i Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Okulistycznego poinformować Państwa o naszej ubiegłorocznej działalności. W ciągu mijającego roku odbyło się pięć zebrań Prezydium Zarządu Głównego oraz pięć posiedzeń Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Okulistycznego, podczas których omawiano wiele istotnych kwestii związanych z rozwojem okulistyki oraz problemy dotyczące codziennej praktyki okulistycznej.