Sprawozdanie z konferencji „16th Meeting of EASD Eye Complications Study Group” - Bandurska-Stankiewicz, Elżbieta (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
W dniach 26-28 maja 2006 roku Aarhus, drugie pod względem wielkości miasto w Danii, było miejscem obrad naukowych w ramach 16. spotkania grupy badawczej Europejskiego Towarzystwa Badań nad Cukrzycą (EASDec – European Association for the Study of Diabetes: Eye Complications Study Group). Wielu specjalistów z dziedziny okulistyki, diabetologii i epidemiologii zjawiło się w salach wykładowych Uniwersytetu w Aarhus, aby wziąć udział w sesjach naukowych dotyczących powikłań ocznych w cukrzycy.