Sprawozdanie z I Sympozjum Stowarzyszenia AMD - Figurska, Małgorzata (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
14 października 2006 r. w Warszawie odbyło się I Sympozjum Stowarzyszenia AMD – Zasady postępowania w AMD, w którym wzięło udział ponad 520 osób, a zainteresowanych było znacznie więcej. Obrady odbywały się w eleganckiej sali konferencyjnej hotelu Marriott.