Wstęp - Stankiewicz, Andrzej (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2004)
W związku z zakończeniem kadencji Prezesa Polskiego Towarzystwa Okulistycznego pozwalam sobie wyrazić głębokie uznanie dla Pana działalności w okresie pełnienia tej funkcji w latach 1998-2004. Pozostaję pod wielkim wrażeniem Pańskiego taktu, wysokiej kultury i umiejętności kierowania pracami Zarządu PTO w tym jakże trudnym dla okulistów okresie transformacji zarządzania służbą zdrowia w Polsce. Pańska działalność pozostaje dla mnie wzorem i przykładem.