Międzynarodowa Konferencja Naukowa w Lublinie - Zagórski, Zbigniew; Żarnowski, Tomasz (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2004)
W dniach 13-14.09.2003 roku w Lublinie z okazji wręczenia 4. Złotego Medalu Tadeusza Krwawicza Panu Profesorowi Stephenowi Drance odbyło się Międzynarodowe Sympozjum „Wczesne wykrywanie jaskry. Perymetria”. Sympozjum zorganizowane zostało przez prof. dr hab. n. med. Zbigniewa Zagórskiego i współpracowników z Katedry im. Tadeusza Krwawicza i I Kliniki Okulistyki AM w Lublinie. Konferencji patronował JM Rektor Akademii Medycznej w Lublinie prof. dr hab. n. med. Maciej Latalski.