Kronika nr 69 (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2004)
Centralna Komisja do Spraw Stopni i Tytułów, pismem Nr BCK – IV – H – 378/04 z dnia 28.06.2004 r. zatwierdziła uchwałą Rady Wydziału Lekarskiego Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie z dnia 17.02.2004 r. o nadaniu stopnia naukowego doktora habilitowanego nauk medycznych w zakresie medycyny – okulistyki dr. Wojciechowi Piotrowi LUBIŃSKIEMU. Tytuł rozprawy: „Badanie funkcji bioelektrycznej siatkówki w wybranych zespołach dziedzicznej predyspozycji do nowotworów”.