Kronika nr 62 (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2002)
Dnia 20 września 2002 r. dr hab. n. med. Alina Bakunowicz- -Łazarczyk, kierownik Kliniki Okulistyki Dziecięcej Akademii Medycznej w Białymstoku, otrzymała nominację profesorską z rąk prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Uroczystość miała miejsce w Pałacu Prezydenckim w Warszawie.