Sprawozdanie z działalności Kliniki „Jasne Błonia” - Dzięgielewski, Krzysztof (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2005)
Klinika Okulistyczna „Jasne Błonia” została założona w lipcu 2001 roku przez dr Zofię Nawrocką, dr Małgorzatę Dzięgielewską, dr. Krzysztofa Dzięgielewskiego, dr. Zbigniewa Pikulskiego i prof. Jerzego Nawrockiego. Do końca listopada 2001 roku trwały prace wykończeniowe i wyposażanie budynku kliniki, co umożliwiło wykonanie pierwszych operacji w grudniu. Do chwili obecnej wykonano w klinice blisko 5000 zabiegów.