Sprawozdanie z XXVII Symposium Retinologicum - Gotz-Więckowska, Anna; Rydlewska-Fojut, Małgorzata (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2005)
W dniach 14-16 kwietnia 2005 roku odbył się w Poznaniu kolejny, już XXVII Sympozjon Retinologiczny. W tegorocznym zjeździe wzięło udział 930 uczestników i 70 VIP-ów (wśród których byli profesorowie i docenci poproszeni o wygłoszenie wykładów). Przybyli liczni goście z zagranicy, między innymi z Austrii, Anglii, Francji, Hiszpanii, Kanady, Łotwy, Niemiec i USA.