Niekończąca się historia przepisów o (nie)jakości - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2023)
– Samorządowi lekarskiemu zależało i zależy na dobrze zorganizowanej pracy oznaczającej skuteczną terapię. Nie uciekamy od tematu, nie bronimy „korporacji” – mówi w „Menedżerze Zdrowia” prezes Naczelnej Rady Lekarskiej Łukasz Jankowski, opisując losy procedowanych przepisów o jakości przez ostatnie miesiące i relacje lekarzy z przedstawicielami Ministerstwa Zdrowia.