E-recepta 2.0 Astma – projekt optymalizacji opieki nad pacjentami - Dąbrowiecki, Piotr; Kulus, Marek; Gałązka-Sobotka, Małgorzata; Gierczyński, Jakub; Gryglewicz, Jerzy; Kuna, Piotr; Kupczyk, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2023)
Publikujemy ekspercką propozycję zgłoszoną do konkursu „Zdrowy pomysł – ranking inicjatyw reformatorskich”. Poświęcona jest astmie oskrzelowej jako powszechnemu problemowi społecznemu i temu, że jej leczenie jest nieoptymalne, a przy tym generuje poważne obciążenia dla systemu opieki zdrowotnej oraz koszty społeczne.